venezia

Vi reiser på ferier av forskjellige årsaker, og det er definitivt store forskjeller på hva det er vi ønsker å oppleve. Noen ønsker storbyferier mens andre er mer opptatt av sol, strand og bading. Også de som er ute etter kulturelle opplevelser har mye å se frem til, men det er enkelte av disse sistnevnte destinasjonene man virkelig er nødt til å raske på hvis man ønsker å oppleve dem. Venezia er en av disse, og byen er på tur til å bli slukt av vann.

Det er flust med fantastiske byggverk og naturfenomener rundt om på kloden, men mange av disse står i fare for å forsvinne som følge av menneskelig påvirkning som masseturisme, endringer i klima og forurensning, og som nevnt er Venezia en by som vil komme til å forsvinne etter hvert. Situasjonen er faktisk såpass alvorlig at vi kan være blant de siste generasjonene som får oppleve denne spektakulære italienske byen.

Byen er et av verdens mest populære mål for turister og er viden kjent for sin skjønnhet. Byggverk som Basilica Di San Marco og Torre dell’Orologio får hver dag besøk av over 60.000 turister, og dette er ikke bare udelt positivt. Byen synker faktisk 2 millimeter i året samtidig som verdenhavene stiger i rekordfart, og i løpet av de foregående årene har oversvømmelser rammet byen langt oftere enn tidligere. Det er derfor liten tvil om at vannet kommer til å påvirke byens utseende og de mange fabelaktige byggverkene man finner der.

Fortsatt er det mulig å spasere over de nydelige broene og nyte en arkitektur man knapt finner maken til, og naturligvis kan man ta de klassiske gondolturene på byens kanaler. Man vet ennå ikke om tilgakene man har iverksatt for å berge byen er tilstrekkelig eller ikke, samt ei heller om det er tidsnok.