Denne saken inneholder en sponset lenke til Stkfinans.no.


Nordmenn lar seg ikke stoppe selv om de økonomiske tidene i landet ser ut til å gå inn i en dyp bølgedal, og man fortsetter å låne penger som aldri før. Gjeldsnivået er høyere enn noensinne og låneveksten har galoppert avgårde i forhold til lønnsveksten. Det sier seg selv at dette må ta stopp en dag, men inntil videre virker vi ikke spesielt bekymret her på berget.

Nordmenn er muligens bortskjemte og vi vil ha og vi vil ha. Også på forbrukslån-siden går deg unna, og samlet sett har vi rundt 77 milliarder kroner i slik gjeld. I seg selv er ikke dette foruroligende høyt, men det er en jevnt og stadig økning å spore også der.

Det er veldig mange å velge mellom hvis man ønsker slike lån, og man kan få hjelp til å finne det alternativet som er mest gunstig (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Dette er det mange nordmenn som benytter seg av slik at lånene i det minste er så billige som mulige. Populariteten til disse lånene har flere klare årsaker og den kanskje viktigste av disse er at man kan bruke dem til nettopp forbruk – med andre ord til hva vi vil. Feriereiser, som vi er opptatt av på våre sider, er et yndet mål for mange av disse lånene. Mange benytter seg av muligheten til å bestille feriereiser tidlig på året når de kanskje ikke har så mye penger stående på kontoen, og tar derfor opp lån som dette. Når sommeren kommer kan de bruke feriepengene og eventuelle skattepenger til å betale ned lånene, og dermed er sommerferien i boks.

For mange er dette den eneste løsningen, og har man kontroll på det ser vi ingenting feil med en sånn praksis. Man skal imidlertid være forsiktig med å gjenta dette over flere år, for hvis man ikke klarer å betale ned den ene ferien før den neste bestilles vil gjelden fort vokse ukontrollert, og da har man plutselig et problem.