Vi bruker å skrive vidt og bredt om forskjellige typer ferier, men så langt har vi ikke tatt opp muligheten man har for å dra på campingtur! Har du aldri forsøkt det? Da kan det hende at du har gått glipp av noe, men vi må advare deg: dette er en ferieform som absolutt ikke kan sammenlignes med en sydenferie!

Camping har en rotfestet og sterk kultur i Norge og nordmenn har campet i Sverige og resten av Europa i massevis av år. Spesielt godt besøkt har vårt naboland i øst vært og svenskene har fått nyte godt av pengesterke nordmenn som har inntatt campingplassene deres i Bottenviken i stort antall hver sommer.

I Norge har vognselgerne gode forhold og det tilbys caravaner i alle slags former og fasonger. Man har etter hvert fått egne banker som har spesialisert seg på denne typen finansiering men også andre typer låneordninger eksisterer i dag. Men dette til side, her er det vognen i seg selv som er interessant.

Campingplassene i Sverige, for å bruke dem som et eksempel, har gjennomgått store oppgraderinger de siste 10 årene og fremstår nå som mye bedre og langt mer moderne enn tidligere. Dette har ført til at campingen som ferieform faktisk har fått en aldri så liten oppblomstring og langs hele svenskekysten ligger det prakteksemplarer som perler på en snor.

Å finne seg en vogn er ingen lett øvelse og krever faktisk at man har en viss innsikt i det man skal til å investere i. En vogn skal først av alt være et funksjonelt sted hvor man kan være mens man er på tur – både i feriene og når man stikker ut i helgene. Dette igjen betyr at man må være bevisst når man skal kjøpe seg en slik doning og da er det flere ting det er lurt å tenke på.

Hvor mye har du lov til å henge på kroken din? Hvor stor vil du at vognen skal være? Har du behov for mange sengeplasser? Stort eller lite kjøleskap? Ekstra midtsalong eller ikke? Tre eller fire gassbluss? TV eller ikke? Kort fortalt – ta med deg en som har greie på dette og som kan gi deg noen gode råd i prosessen. Husk at en forhandler bestandig er ute etter å selge en vogn og vil derfor kun snakke deg etter munnen. Det er mange feller å gå i, men velger du den rette vognen har du mange fantastiske turopplevelser foran deg.

En tur nedover Sveriges vestkyst kan godt anbefales, og et sted som Tylösand Camping er et flott bekjentskap. Der får du flere kilometer med kritthvite badestrender og en campingplass som holder svært høy kvalitet!