New York er på alle måter en fantastisk by og har du aldri opplevd USA før så er det noe du faktisk burde prioritere. Det sies at alt er stort i USA og det er virkelig noe sant i de ordene der – og besøker du New York vil du få det bekreftet.

New York er som sagt en utrolig by og den er bygd opp på en fantastisk måte – det kan du enkelt skjønne ved å titte på dette kartet. Både historien og det befolkningsmessige omfanget til byen er utrolig fascinerende og byen har utviklet seg meget raskt fra den tiden området var eid av indianere til å bli til den maktsentrumet den er i dag.

City of New York, som byen offisielt heter, er den største byen i hele USA og med sin lokasjon i delstaten New York kan den skilte med 8,5 millioner innbyggere. Tar man med hele storbyområdet som gjerne kalles for Greater New York eller New York metropolitan area, snakker vi hele 22,2 millioner innbyggere. Dette tallet gjør stedet til en av de mest folkerike byområdene i hele verden!

Det er 5 bydeler å vinne i byen og disse kalles for bouroghs, og disse 5 er Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Bronx og Queens. Byen er blant de aller viktigste sentrene når det kommer til økonomi og kultur og vi finner noen av verdens absolutt mest kjente og anerkjente museeer, mediehus og teatere i byen. Mange av verdens største internasjonale selskaper og børsinstitusjoner holder også hus i byen, og vi finner også alle de internasjonale ambassadene til De forente nasjoner i byen.

Fun facts er bestandig interessante og vi har en til deg som du kanskje ikke visste. Visste du at bydelen Bronx er oppkalt etter svenske Jonas Bronck? Det er faktisk sant og årsaken til at bydelen har fått hans navn er enkelt og greit fordi han var den første europeeren som bosatte seg i denne kolonien.

Les mer om New Yorks historie her.