Ferie for de som har dårlig råd

Sommerferien er ikke alltid et gledens kapittel for alle familier og for mange er ferietiden et aldri så lite mareritt, og årsaken til det er akkurat så enkel som at de rett og slett ikke har råd til å tilby sine barn noe. Økonomiske utfordringer gjør det vanskelig å planlegge aktiviteter og sørger også for at man rett og slett blir utmattet av å ha lite penger.

De som har penger sier at penger ikke betyr noe, men dette er selvsagt bare tull – penger betyr utrolig mye, ikke fordi man blir så veldig mye mer lykkelig, men fordi man får trygghet i hverdagen samt at man kan tilby sine barn noe som er litt ekstra utover kun det å overleve.

Naturligvis ønsker barn å oppleve noe i sin ferie, og dette med å kunne komme tilbake til kompisene i klassen og fortelle hva de har opplevd er noe som ligger alle barns hjerter nærme. Når man ikke har fått denne muligheten sier det seg selv at det blir litt stusselig å komme tilbake til hverdagen igjen etter å faktisk ha tilbragt hele ferien i hverdagen.

Mens andre planlegger feriene sine er det derfor mange som sitter hjemme med foreldre som er fortvilte over at de ikke kan tilby sine barn noe.

I Vestfold har man adressert dette problemet i hele 15 år og gjennom ferietilbudet Ferie For Alle kan familier som ikke har råd til ferie få muligheten til å gjøre noe i sommerferien. Dette er et fantastisk tiltak som blant annet driftes av frivillige som ofrer deler av sin ferie for å hjelpe andre mennesker som har behov for det – og dette står det stor respekt av.

Barna får da muligheten til å delta på en rekke aktiviteter som for eksempel bueskyting, padling, fisking og rappellering, mens foreldrene får sjansen til å senke skuldrene for en stakket stund. Tilbudet varer i fem dager og man kan bo på hytter eller i rom på hovedhuset – og man får i tillegg nyte godt av den deiligste maten som tenkes kan! Et fantastisk og inkluderende initiativ som vi virkelig har stor respekt for.