Finansaktør på farten?

Online trading har virkelig tatt av i Norge og nå er det mange som søker lykken hos forskjellige tradingplattformer i jakten på raske og store avkastninger – og det er mange som lykkes med sine bestrebelser!

Trading er et spennende fag men langt i fra enkelt. Det krever at man er 100% tilstede og at man gjør jobben skikkelig hvis man først skal gjøre det dette. Dette innebærer at man til enhver tid har kontroll på hvordan utviklingen på handlene man gjør er og for mange er derfor en mobilapp-løsningen i de tilfellene hvor man ikke har tilgang til en datamaskin. De fleste plattformene har utviklet forenklede apper hvor man i alle fall har muligheten til å stenge åpne handler når det er nødvendig, men mange gir deg også muligheten til å åpne posisjoner. Les mer om dette i denne artikkelen.

Når det gjelder muligheten til å åpne posisjoner så krever det som regel en del analyse og forskjellige vurderinger og da må man som regel ha en skikkelig dataskjerm foran seg. Man er avhengige av å se på diagrammer og kanskje lese analyser og slike ting. Dette blir naturligvis vanskelig og tungvint på en mobilskjerm, og de aller fleste bruker derfor mobilen til å kontrollere en handel og stenge den når det er ønskelig.

Uansett: det aller viktigste er at du ikke lar en handel stå ubevoktet over lengre tid ettersom dette kan føre til at du taper penger. I en cfd handel svinger det fort og et fint overskudd kan snus til underskudd i løpet av kort tid – så dette bør man for all del prøve å unngå. Noe man kan gjøre i forkant er å sette grenser for akseptable tap og gevinster slik at handlene stenger seg selv automatisk – da er man på trygg grunn.

Men er du på farten kan det altså uansett være smart å ha en app parat slik at du har full kontroll selv.