Bare noen timer østover med fly fra Gardemoen finner du flotte Tallinn – en by som har en bydel som strekker seg bortimot hundrevis av år tilbake i tid!

Tallinn er en flott by som har mye å tilby sine gjester, og spesielt populær er gamlebyen som med sitt særpreg med letthet sjarmerer sine besøkende.

Tallinns gamleby var tidligere en hansaby og senter for regionens handel i middelalderen og opplevde en storhetstid. På tross av at gamlebyen opp gjennom tidene har blitt angrepet, plyndret, rasert og bombet, anses den som en av de best bevarte gamlebyene i Europa. Gamlebyen ble tatt opp på UNESCOs verdensarvliste i 1999. Myndighetene har satt i gang et omfattende restaureringsarbeid etter flere år med manglende vedlikehold.

Gamlebyen i Tallinn

Hansaby

Gamlebyen i Tallinn var en hansaby i eldre tider, og den var dermed en viktig senter for all handlel i regionen i middelalderen. Bydelen har en hard historie og har opp gjennom årene både blitt rasert, bombet, plyndret og angrepet, men til tross for dette er den faktisk en av de aller flotteste og best bevarte gamlebyene man kan finne i Europa.

Bydelen fikk sin velfortjente belønning i 1999 da den ble tatt opp på verdensarvlisten til UNESCO, og etter mange år med et manglende vedlikehold har myndighetene de senere årene iverksatt et stort og viktig arbeid med restaurering av gamlebyen.

Attraksjoner i gamlebyen

* Rådhusplassen – denne har det eldste apoteket i verden som fortsatt fungerer.

* Rådhuset – Rådhuset ble bygd så langt tilbake som i 1404, og er er det eneste i sitt slag som har gotisk stil og som er fullstendig uberørt.

* Bymurene og tårnene – I gamlebyen finner vi en stor bymur med tilhørende tårn, og deriblant finner vi Tykke Margret som huser det estiske maritime museum, og tårnet Kiek in de Kök.

* Olavskirken – kirken er oppkalt etter vår egen Olav den Hellige, og dette var faktisk den høyeste bygningen i verden mellom 1549 til 1625!