Har du vært på ferie sommer og vært for ivrig med kredittkortet? Det er ingen hyggelig situasjon å befinne seg i og det eneste du nå kan gjøre er å ta tak i problemet som er oppstått. Tro endelig ikke at du er alene om å befinne deg i en slik situasjon, for det er du så definitivt ikke. Det er mange som har havnet på skråplanet rent økonomisk sommer, men forskjellen på folk er hvordan man velger å takle problemene som oppstår. Her gjøres mye forskjellige, og mens noen velger å lukke øynene og legge regningen nederst i bunken er det andre som derimot tar tyren ved hornene og gjør de nødvendige grepene.

Man har som regel to valg: det ene er å betale ned kredittkortgjelden så kjapt man bare kan. Noen måneder med renter tåler man selvsagt, men det kommer naturligvis an på hvor mye man har utestående. Klarer man ikke dette er det viktig at man refinansierer gjelden og baker den inn i et annet lån, eller at man eventuelt tar opp et nytt lån for å dekke kredittkortgjelden. Målet med refinansieringen er å betale så lite som mulig i renter og sågar kan faktisk et forbrukslån være et aktuelt alternativ.

Det viktigste er som sagt at du ikke løper unna problemene for dette vil bare føre deg inn i større vansker og dette er noe du absolutt ikke vil oppleve. Kredittkort er fantastiske hjelpemidler, men har du ikke kontrollen på bruken anbefaler vi rett og slett at du ligger unna.