Nordmenn fortsetter å ta opp forbrukslån og bruker pengene til akkurat dét som passer dem best, og det gjelder gjerne også for en ferietur. Dette kan i og for seg være greit nok så lenge man har planer og evne til å betale tilbake.

Ferie på kreditt er noe som vi vanligvis ikke anbefaler, men det kan være greit å gjøre det i enkelte tilfeller. Det vi her snakker om er at det kan være greit i forbindelse med selve bestillingen av ferien, for dette kan fort bli en stor utgift å ta for privatøkonomien hvis man ikke har en slik sum stående på kontoen. Dette er det ikke alle som har og flere benytter seg derfor av denne muligheten. De mest økonomisk drevne som gjør dette har en god plan med dette, og det er rett og slett at de løser inn hele lånet når feriepengene og skattepengene kommer inn på kontoen, samt at de kanskje har spart litt til turen gjennom hele året. Det lønner seg nemlig å bestille turene tidligst mulig for det er da man har best utvalg og får de beste prisene.

Hvis man ikke har planer om å betale ned ferien så raskt som mulig kan det imidlertid bli en kostbar opplevelse for noen enhver. Å betale ned ferien over tid ved hjelp av et forbrukslån vil ofte bli en dyr sak og er ikke noe som vi anbefaler å gjøre, og før du vet ordet av det er det på tide å bestille en ny ferie mens du fortsatt sitter og betaler for den gamle. Den såkalte negative spiralen er dermed faretruende nær, så med mindre du har en klar og kjapp nedbetalingsplan klar så anbefaler vi ikke dette på noen som helst måte.

Hvis du har havnet i knipen allerede så kan vi anbefale at du lager en plan for å kvitte deg med lånet du har tatt opp slik at du blir gjeldsfri så fort som mulig.