Sommerferien er en viktig periode i en families liv, og selvsagt drømmer alle om å få muligheten til å reise på den store og flotte familieturen til syden eller et annet sted. Virkeligheten er for mange imidlertid helt annerledes, og det er en mengde mennesker i Norge i dag som ikke har økonomiske muskler til å betale for en sydentur.

Man skulle naturligvis ønske at verden var annerledes og at alle hadde muligheten til å få oppleve en skikkelig avslappende sydenferie, men som sagt så er det langt i fra alle som har råd til dette. For de voksne er dette i og for seg ingen problem, men det er kanskje verst for barna i en familie. De får kanskje høre om at andre venner har vært på flotte sydenturer, mens de selv ‘bare’ har måttet være hjemme, men er realitetene slik, så er de faktisk slik – og da må man faktisk gjøre det beste ut av situasjonen som har oppstått.

Hva kan man gjøre? Jo, man må tenke alternativt og langsiktig. For det første så kan det være greit å spare litt og sette seg et mål om at to år skal vi til syden! Beløpet trenger ikke å være så fryktelig stort, men målrettet sparing med en klar gulrot hengende der fremme vil kanskje føre til at noen klarer å legge til side det lille ekstra som kreves.

For det andre så er spørsmålet: hva gjør vi nå når vi ikke kan dra på utenlandstur? Jo, det er snakk om gi barna opplevelser! Selv om vi ikke kommer oss avgårde til syden er det ingen grunn til å sitte hjemme å sture av den grunn! Gi barna opplevelser! Stikk en tur til Stavern, stikk en tur til Tusenfryd, stikk en tur til Bø i Sommarland, stikk en tur til Gruvtrollets lekeland i Kiruna, stikk en tur til Grottebadet i Harstad, finn frem teltet og gå på fjellet… skjønner du? Det er masse flotte opplevelser du kan gi ungene dine for at sommerferien skal kunne bli minneverdig, og her gjelder det å være oppfinnsom!

Ikke la tungsinnet kvele kreativiteten for du vet jo at telting faktisk er noe av det morsomste som unger vet om!