Ja, når bør man egentlig bestille sommerferien? Svaret på det er vel gjerne: så snart som mulig! Jo tidligere man er ute jo bedre utvalg vil man få, og jo bedre priser kan man satse på å oppnå. Derfor gjelder det å handle kjapt og spesielt gjelder dette hvis man reiser fra flyplasser hvor antall avganger er begrenset.

Mange sliter med finansieringen av slike turer, og mange må sågar ty til spesielle finansieringsformer for å lykkes, og det kan du lese mer om her. Man skal imidlertid være forsiktig med slike ninja-løsninger all den tid man i utgansgpunktet ikke ønsker å lånefinansiere en reise som dette. Er man en stor familie vil dette kunne blir forholdsvis kostbart og noe som kan komme til å tære på økonomien i langt tid fremover. Derfor bør man være forsiktig med den slags betaling og heller spare i lang tid for å kunne cashe ut en reise – og gjerne over flere år. Dette vil lønne seg stort og så får man heller smatte litt på tommelen mens sparingen pågår.

Det er mange gode tips til hvordan man kan spare penger, og det gjelder kort fortalt å være disiplinerte i hverdagen og ikke sløse. Klarer man å sette av noen tusenlapper hver i løpet av måneden har man ferien i boks før man vet ordet av det. Det føles ekstra godt å reise på ferie hvis man har klart å spare opp de nødvendige midlene på egen hånd. Husk også at det kan være smart å betale litt ekstra i skatt samt at man kan bruke litt av feriepengene når man skal betale for turen. Alle monner drar og det gjelder å gjøre det hele så billig som mulig.

Da ønsker vi deg lykke til med sommerferien 2016 og håper at du og din familie lykkes med å finansiere noen deilige uker i varmere strøk – hvis det er det dere ønsker da!