Det kan være utfordringer i fleng når man er i utlandet og spesielt økonomiske utfordringer kan være en aldri så liten pine. Man kan havne hos legen uten å ha reiseforsikring, men kan blir frastjålet kort og penger, det kan skje ting som fører til at man får store ekstrautgifter – kort fortalt er det altså mye som kan utspille seg på en ferietur.

Får du behov for penger veldig kjapt når du er i utlandet er gode råd rett og slett dyre. Det er kanskje ikke det smarteste som finnes, men det man kan gjøre er å søke om et forbrukslån og dette kan man gjøre både ved å ringe eller ved å søke over nett. Prosessen lar seg gjøre i løpet av bare noen få minutter, og hvis du har maksimal flaks så har du pengene på din konto med det samme. Etter all sannsynlighet så vil man kunne pengene i hvert fall i løpet av to dager, og da kan man jo fort være berget – i alle fall hvis man bare har gått tom for penger av en eller annen årsak.

Det er derfor viktig at man har to kort med seg på turen som man oppbevarer på forskjellige plasser slik at man ikke mister begge to hvis uhellet først skulle være ute. Er man to som reiser sammen så anbefales det også at begge to har flere kort tilgjengelig, og at ett av dem til enhver tid oppbevares på rommet på hotellet i en safe. Dette er ytterst viktig, for hvis du ikke har kort vil du jo ikke få tak i pengene du har søkt om – med mindre du går i en bank for å gjøre et uttak, og dette i seg selv kan være en utfordring når du er i utlandet.

God kontroll på økonomien og gode reserveplaner er derfor av ytterste viktighet – og naturligvis: du oppbevarer aldri PIN-kode og kort på samme sted.