Er du ute etter en litt annerledes turopplevelse kan en fottur Andalucia i Spania være et spennende valg!

La Alpujarra

I en reportasje i Aftenposten får vi et spennende stykke lesing når vi får følge med på en fottur fra landsby til landsby i et område som heter La Alpujarra.

I dette området ligger det over 50 små landsbyer, og her er det mye spennende å oppleve. Husene er karakteristiske med sine flate tak med grus på, noe som gjøres for å beskytte mot vinterkulden. Det dyrkes både fiken og oliven her, men også grønnsaker og korn. Det bor en overvekt av eldre mennesker der og flere av dem har økologisk jordbruk som sin levevei. Området befinner seg i Andalucia og det er bare to timers kjøring fra Malaga ved kysten. Snirklete veier og stier binder de hvitkalkede landsbyene sammen, og områdene er populære for sykkelturister, fotturister og hesteridning. Det er mange koselige hoteller og billige gjestehus og disse benyttes ofte av turistene.

Er du en liten spreking kan du rett og slett ta sekken på ryggen og gå fra småby til småby, noe som vil være en herlig og spennende opplevelse. Her er imidlertid kart og kompass viktig, for det er ikke så lett å finne frem bestandig – men en tur innom et lokalt turistkontor vil kunne være greit ettersom de der vil kunne hjelpe deg å planlegge en rute som er god.

Mange benytter seg også av muligheten til å gå opp til det høyeste fjellet som ligger i fastlands-Spania, og Mulhacén, som fjellet heter, er 3479 meter høyt. Opp dit går det mange ruter og man kan faktisk ta en rutebuss opp til 2700 meter og starte turen der. Man kan også overnatte på Refugio Poqueira på 2500 meters høyde for å få en ekstra flott opplevelse.

Hvordan reise dit?

Du flyr enkelt og billig til Malaga og prisene hos både Norwegian og SAS ligger på 500 kroner én vei. Deretter er det to timers kjøring til La Alpujarra, men du kan også bo i Granada som bare ligger én timers kjøring unna og derfra går det også buss.