Det er mulig du har hørt dette tidligere, men alle vet at man har godt av en påminnelse i ny og ne. Når det gjelder reising er det viktig med kredittkort, og vi skal på en kort og fyndig måte forklare deg hvorfor!

Å bruke et kredittkort handler først og fremst om sikkerhet og ikke om å bruke penger på tull og tøys som man egentlig ikke har råd til. Når kortet skal brukes er det derfor viktig at du har penger i bakhånd som skal dekke inn bruken din umiddelbart. Det er et finansielt verktøy – ikke noe du skal bruke om du mangler penger.

Stor trygghet

Som sagt: det handler om trygghet og sikkerhet for dine penger, og her er kredittkortet et uovertruffent redskap. Det hele starter når du skal bestille reisen din og avsluttes når du skal gjøre opp for deg, og vi loser deg gjennom prosessen her.

kredittkort og reise

1. Bestilling og betaling av reisen
Kredittkortet bruker du for første gang i forbindelse med reise når du skal gjennomføre bestilling og betalingen av den. Reisen, om det så er en flyreise eller en annen form for reise, bør betales med kredittkortet. Dette gjelder i grunn alle former for forhåndsbetaling ettersom du da er sikret mot eventuelle konkurser eller andre ting som måtte dukke opp som gjør at du ikke får gjennomført reisen din. Men som sagt, du skal på forhånd ha spart opp til reisen din og ha pengene stående på bok. Kortet skal kun benyttes som et betalingsmiddel ettersom den gir deg ekstra god trygghet. Når betalingen er gjennomført fører du bare de oppsparte pengene over på kredittkortkontoen din slik at du du står i null der.

2. Bruk under selve reisen
Mens du befinner deg på selve reisen er også kredittkortet et must ettersom du også da er ute etter å sikre dine egne penger. Ved bruk av kredittkort vil eventuelle svindlere ikke oppnå tilgang til dine opptjente penger, men kun til din kredittkortkonto. Som kjent er det jo banken som forskutterer for deg når du bruker kredittkortet, for deretter å kreve inn pengene i etterkant.

Ved en svindel vil du derfor kunne benekte at det er du som har brukt pengene, og det er dermed banken som sitter på bevisbyrden og som må ta eventuelle rettslige skritt mot de som har svindlet deg. Dette gjelder også ved kjøp over nettet – her skal kredittkortet bestandig brukes, og spesielt ved forskuddsbetaling til utenlandske nettbutikker – i praksis er det greit å bare venne seg til å bruke det overalt når man bestiller noe.

3. Tilbakebetaling
Til slutt er det jo tilbakebetalingen som gjenstår og som vi har påpekt flere ganger: du bør ikke bruke penger som du ikke har ettersom det å betale ned på et kredittkort over tid vil bli ganske kostbart – spesielt hvis beløpet du har brukt er stort. Dette kan være en lei situasjon å havne i, og det er derfor å foretrekke at du har spart opp pengene du skal bruke på forhånd.

Vær også oppmerksom på at det er smart å ta vare på alle kvitteringene på varer og tjenester du kjøper slik at du kan kontrollere beløpene opp mot kredittkortfakturaen i ettertid. Du vil da enkelt kunne avsløre eventuelle avvik fra ditt bruk.