Kjenner du at eventyrlysten river og sliter i deg? Kjenner du fjerne himmelstrøk lokke på deg? Har du lyst til å oppleve fremmede og spennende kulturer? Hva er det egentlig du venter på!

Du er ikke alene, og vi skal her gi deg et godt råd for hvordan du skal oppnå målet sitt. Mange vegrer seg for å ta opp lån til slike reiser, og det forstår vi godt – selv om dette naturligvis er en mulighet. Det beste rådet vi da rett og slett kan gi er målrettet sparing!

Høres det kjedelig ut? Ja, det kan godt hende, men vi skal gjøre det litt mer interessant for deg. Det aller første du må gjøre er naturligvis å finne deg en destinasjon og finne svaret på noen andre opplysninger: hvor er det du ønsker å reise og hva er det du ønsker å oppleve? Hvor kunne du tenke deg å bo og til hvilken standard? Og: hva er kostnadsnivået på maten? Hvor lenge skal du være?

Har du svaret på disse spørsmålene har du også en god indikasjon på hva hele turen vil koste tilsammen, og dermed et helt klart sparemål. Da er det enkelt og greit bare å sette igang. Hvordan kan du tjene de nødvendige pengene for å finansiere denne drømmeturen din?

Det er naturligvis en forutsetning at du har arbeid, og hvis du ikke har det er det bare én ting å gjøre: å skaffe seg en så fort som overhodet mulig. Har du månedlige utgifter som leie eller boliglån så må jo dette naturligvis tas hånd om først, men hvis du er et eventyrlystet ungt menneske som fortsatt bor hjemme har du sjansen til å spare forholdsvis mye penger hver eneste måned.

Som sagt: finn deg en jobb og ta så mange vakter og ekstravakter som du kan! Er det muligheten for nattevakter der? Slikt arbeid betaler ekstra godt og det samme kan sies om arbeid på helligdager. Det er mange fast ansatte som ønsker å tilbringe tid med familien på ‘røddagene’ og her kan du tilby deg å bytte vakter eller jobbe ekstra – slik arbeid betaler ekstremt godt. Du vil da oppleve at turen din er finansiert i løpet av kort tid og da er drømmen din i boks fortere enn du måtte ane.