Studieturen er en fin mulighet

Som menneske er vi nærmest født nysgjerrige, og selv om enkelte er det mer enn andre, så er det nok slik at vi alle er interessert i å utvide horisonten vår en smule. En slik innstilling er veldig viktig å ha og man skal bestandig ha lyst til å lære seg nye ting av andre mennesker, og en meget god måte å gjøre det på er ved å reise rundt i verden på egen hånd og suge til seg alle inntrykkene som stormer mot oss.

En slik liten studiereise kan jo egentlig handle om hva som helst! Det kan være om fotball, det kan dreie seg om geologi, det kan handle om mellommenneskelige relasjoner, det kan handle om sykdom – ja, så nær sagt hva som helst!

Slike reiser kan også lages på privaten, og hvis du ønsker å treffe andre mennesker i den samme bransjen, men i andre land, så har du naturligvis anledning til det. Det gjelder bare å være oppfinnsom og ved å kontakte myndighetene i det gitt landet og innenfor den gitte sektoren, så vil det utvilsomt kunne gi deg mye hjelp.

Å treffe andre mennesker som jobber i den samme bransjen som deg selv vil gi deg noen unike muligheter til blant annet å sammenligne arbeidshverdagen, arbeidsbetingelser og andre utfordringer som måtte være interessant å sammenligne. Det er mange ting som kan dukke opp og ofte kan det være elementer som man ikke har tenkt på en gang, men som du vil kunne dra nytte av å kunne ha mer kunnskap om.

I tillegg kan du ta med deg kunnskapen tilbake til Norge slik at du kan dra nytte av den der, og kanskje presentere den for din arbeidsgiver. Alle er interessert i å lære seg noe nytt, og hvis man er villig til å reise litt rundt omkring i verden er det ingen tvil om at horisonten kan utvides betydelig – og det er jo naturligvis spennende!