Å feriere i Norge har blitt mer og mer vanlig for nordmenn, og dette har vi sikkert nevnt tidligere også. Hvis du har lyst til å oppleve noe helt annerledes vil kanskje en friluftsferie til Bergens-området kunne være noe? Det er mange flotte og spenstige muligheter der og vi finner mange av dem på denne nettsiden.

Vi har spesielt lyst til å trekke frem den store 7-fjellsturen for de av dere som har lyst på en skikkelig utfordring, og dette er en virkelig godtbit i tur-Norge. Denne ruten har vært gått i over 60 år og arrangeres av Bergen og Hordaland turlag. Turen er som sagt ganske omfattende og man skal altså opp på toppen av de syv berømte fjellene som omgir Bergen by. Fjellene det er snakk bestiges i denne rekkefølgen og er følgende: Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet. Turen starter i Gravdal og man begynner der stigningen opp til Lyderhorn før resten av fjellene skal forseres.

Turen er beregnet til å ta rundt omkring åtte timer og det er totalt 3.5 mil som skal tilbakelegges – altså ikke en tur for de som er helt utrente – men samtidig går den naturligvis ikke så fort heller. Hvis du synes at dette høres uoverkommelig ut kan du ta den kortere varianten av turen, den såkalte 4-fjellsturen som starter den samme dagen fra det samme stedet.

Det serveres både mat og drikke når man kommer til Årstad videregående skole, men du må uansett ikke glemme å ta med deg en kraftig matpakke og mye drikke. I tillegg gjelder det å ha med seg en allværsjakke og en bukse, samt litt tørt å ha på beina. En varm fleecegenser i sekken er heller ikke så dumt – det kan bli kaldt å sette seg ned. Gode sko er naturligvis også viktig, men ikke møt opp til turen med splitter nye sko, for det er rett og slett å be om gnagsår og det vil du ikke ha på en slik utflukt. Husk at det som sagt er 3,5 mil med gange som venter på deg.